Черкаські синоптики повідомили, якою буде погода на Паску

26 Квітня 2021 14:06

Квітень теплом не балує. Інтенсивне похолодання в кінці місяця відбулося внаслідок потужного «подиху» Арктики. Як наслідок, середньодобова температура швидко знизилася до 5-6º тепла, що нижче кліматичної норми на 4-5º і більше відповідає початку квітня, четверту добу у повітрі ранкові заморозки.

А сьогодні зранку природа «пожартувала» – всю Черкащину ненадовго засипало снігом висотою до 2 см, а метеостанція Звенигородка зафіксувала 7 см. Така погода малосприятлива для запилення абрикос та проведення польових робіт.

За прогнозм обласного гідрометеоцентру, в найближчі дві ночі на Черкащині прогнозуються сильні заморозки у повітрі 0-3º, вдень 7-12º тепла. Ще завтра вдень атмосферні фронти чергового циклону з південного заходу зумовлять дощі.

За останні 20 років такий холодний квітень з температурою +7º (норма +8,7º ) спостерігається вдруге після 2003

Із 28 квітня, внаслідок впливу антициклону погода стабілізується. Завдяки адвекції (надходженню) тепла заморозки припиняться, стане тепліше – температура наблизиться до норми: вночі 5-10º тепла, вдень 14-19º.

За попередніми розрахунками, у святкові вихідні 1- 4 травня синоптики прогнозують теплу з короткочасними грозовими дощами погоду.