Фільм “Черкаси” – серед лідерів за кількістю номінацій кінопремії “Золота Дзиґа”

26 Квітня 2021 22:44

Одна з найочікуваніших прем’єр 2020 року, воєнна екшн-драма “Черкаси” має чотири номінації на здобуття П’ятої національної кінопремії “Золота Дзиґа”. Таким чином, стрічка Тимура Ященка має непогані шанси отримати український “Оскар”.

Зокрема, “Черкаси” значиться в таких номінаціях – “Найкращий фільм”, “Найкраща чоловіча роль” (Ламах Євген), “Найкраща чоловіча роль другого плану” (Юрій Сова), “Найкраща музика” (Байбаков Антон).

Драма “Черкаси” заснована на реальних подіях, у ній ідеться про спротив команди однойменного морського тральщика російським військовим у березні 2014 року під час анексії Криму. “Черкаси” став три тижні чинив опір ворогу і став єдиним із 9-ти українських кораблів, що не спустив державний прапор.

На участь у П’ятій Кінопремії “Золота Дзиґа” було подано 86 повнометражних та короткометражних стрічок. З них до довгого списку увійшла 81 кіноробота: 21 повнометражна ігрова, 21 короткометражна ігрова, 22 документальні, 1 повнометражна анімаційна, 6 короткометражних анімаційних та 10 серіалів.

Цього року Кінопремію “Золота Дзиґа” вручатимуть у 23 номінаціях.