Герої не вмирають, вони йдуть у безсмертя: у Черкасах ушанували пам’ять ліквідаторів (фото)

26 Квітня 2021 11:29

Сьогодні в Черкаському інституті пожежної безпеки ім.Героїв Чорнобиля НУЦЗ України вшанували пам’ять Героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Сьогодні минає 35 річниця з дня аварії на Чорнобильській АЕС, яку вважають найбільшою екологічною катастрофою XX століття.

За традицією вночі 26 квітня о 1 годині 23 хвилини 50 секунд в ЧІПБ біля Монументу Героям Чорнобиля співробітники, курсанти та гості навчального закладу вшанували пам’ять Героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання. Потім усі присутні взяли участь у покладанні свічок до монументу.

“Кажуть, Герої не вмирають, вони йдуть у безсмертя! Світла пам’ять про їх подвиг назавжди залишиться в наших серцях”, – зазначають у ЧІПБ.

В інституті на створеному в червні 1986 року і реконструйованому в 2006 році Монументі Героям Чорнобиля викарбувано 357 прізвищ випускників-ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. І два погруддя – випускників ЧІПБ (тоді пожежно-технічного училища) Володимира Правика і Віктора Кібенка, які серед перших стали до бою з радіоактивним полум’ям на ЧАЕС.

фото надані ЧІПБ