У День прикордонника в Черкасах вшанували загиблих захисників

30 Квітня 2021 14:30

Сьогодні, 30 квітня, в Україні відзначають День прикордонника. Із цієї нагоди в Черкасах вшанували пам’ять тих, хто загинув під час служби, та привітали всіх, хто продовжує захищати кордони.

Розпочали їх із покладання квітів до погруддя легендарному генералу Ігорю Федоровичу Момоту, життя якого обірвалося під час обстрілу проросійськими терористами колони прикордонників із установок залпового вогню «Град» у липні 2014-ого року, та до меморіального комплексу загиблим за незалежність та цілісність української держави військовим на площі Слави.

Далі заходи продовжились у парку «Перемога» біля пам’ятника «Прикордонникам всіх поколінь», інформують у Черкаській міській раді.

Насамкінець за підготовку молодшого персоналу для підрозділів охорони державного кордону та вірність прикордонним традиціям міський голова Черкас Анатолій Бондаренко відзначив військовослужбовців та працівників Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота подяками, грамотами виконавчого комітету та нагрудними знаками «За мужність і героїзм».