Іван Піддубний — “чемпіон чемпіонів”: триває підготовка до 150-річчя з дня народження Великого Українця

5 Травня 2021 12:00

2021-ий рік у черкаському спорті присвячено 150-й річниці від дня народження легендарного борця Івана Піддубного. Українець шість разів був чемпіоном світу з боротьби і 25 років поспіль залишався непереможним борцем у світі. Нині триває підготовка до достойного пошанування “Чемпіона чемпіонів”, як називали Івана Піддубного у тогочасній пресі.

“Команда „Рідної країни“ готується до 150-річного ювілею Великого Івана — Івана Максимовича Піддубного, — зазначив очільник Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко у своєму фейсбуку. — Серед наших реалізованих проектів щодо пропагування мого земляка й непереможного українця: видання за нашої підтримки історико-краєзнавчого видання Марії Приліпко «Іван Піддубний — сила України» до 135 річчя з дня народження; проведення фестивалю в Києві «Україна — країна найсильніших людей» з нагоди 140-річчя 6-разового чемпіона світу; видання брошури для школярів із правдивою біографією Великого Українця; підтримка традиційних свят богатирської сили на малій батьківщині знаменитого борця у Красенівці та залучення до них оліміпійських чемпіонів та чемпіонів світу із силових видів спорту: В’ячеслава Олійника, Василя Вірастюка, Миколи Ткачука, Ельбруса Тедеєва…”

“Принагідно звертаюся до керівників українських медіа з проханням належно підготуватися до ювілею Івана Піддубного, щоб донести правду про Великого Українця, який часто повторював: «Я вірю в Бога, а святих не знаю, тож замість них Кобзаря тримаю», — додав Микола Томенко.

Нагадаємо, український борець Іван Піддубний народився  8 жовтня 1871 року в селі Красенівка на Полтавщині (нині це – Чорнобаївський район Черкаської області), в козацькій сім’ї.