Міністр відвідав Черкащину і згадав дитинство на Росі

5 Травня 2021 16:00

Міністр культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченко вихідними відвідав Черкащину – з родиною побував у Корсунь-Шевченківському.

У своєму фейсбуку Олександр Ткаченко поділився спогадами дитинства:

“Коли мені було стільки ж, як зараз малому Дані, – батьки відряджали мене на літній відпочинок до Корсунь-Шевченківського. Після моря я дивувався, що можна робити в маленькому містечку неподалік від Києва. Втім, хащі на давніх каменях Корсуня, Шумки та водоспади, острів з палацем та військовою зброєю часів другої світової війни та його легенди швидко примусили забути про шум прибою. А ще справжній ліс, де я вперше побачив табун косуль, вечері з татковими друзями біля багаття та їхніми байками про театр, кіно і страшні історії від старшого покоління…

Серед знайомих батьків були художники. Їхня оселя була на мосту через Рось і вони завжди примушували мене по-новому подивитися на красу цих місць, кріз помахи пензля.

А Шевченкове дерево у парку, де вивчив на пам’ять «Мені тринадцятий минало». І цей тринадцятий здавався тоді ще таким далеким…
З того часу я полюбив це місце. І не тільки через спогади дитинства. Приїздив сюди ще чимало разів. Видихнути втому та знову відчути радість. Де закарбовані в скелях берегів річки Рось краса та сила цієї країни.
Сьогодні я знову тут. Привіз родину аби передати Дані частинку свого дитинства. І малому дуже сподобалось”.