У Каневі відкриється виставка відомого українського художника Івана Марчука

12 Травня 2021 22:00

21 травня в Шевченківському національному заповіднику в Каневі відкриється виставка відомого українського живописця Івана Марчука “Шевченкіана. Іван Марчук”. Про це повідомляють у Канівській міській раді.

До речі, якраз сьогодні, 12 травня, Іван Марчук святкує свій 85-річний ювілей.

Творчість і життя Івана Марчука нерозривно пов’язані з Каневом, який став для нього особливим місцем – “місцем сили” та джерелом натхнення. З 2018 року він – почесний громадянин Канева.

Іван Марчук – народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Богдана та Левка Лепких, член  Золотої гільдії академії сучасного мистецтва в Римі.

Художник малює власною технікою «пльонталізм» – мазки фарби на полотні переплітаються, як  нитки на станку. Цей стиль Івана Марчука описується у світових енциклопедіях по мистецтву.

Його картини представлені в найкращих залах світу та вражають глядачів і мистецтвознавців Європи, Америки, Австралії.

Нагадаємо, на початку 2021 року міська влада Канева заявила, що в місті з’явиться музей Івана Марчука. За задумом, його мають відкрити у приміщенні районного будинку культури, як тільки там зроблять ремонт. Музею Івана Марчука в Україні немає…