Скандальний нардеп з Черкащини ввійшов до фракції “Батьківщина”

18 Травня 2021 16:23

Народний депутат Антон Яценко, обраний в “Уманському” окрузі на Черкащині, ввійшов до складу фракції “Батьківщина”. Про це сьогодні на засіданні Верховної Ради повідомив перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук.

hromadske.ua

“Згідно з поданою заявою та відповідно до частини 3 статті 60 регламенту ВР повідомляю про входження народного депутата Яценка Антона Володимировича до складу депутатської фракції політичної партії “ВО “Батьківщина”, – цитує його “Українська правда”.

Нагадаємо, що Антон Яценко – нардеп чотирьох скликань Верховної Ради. У 2007 році він пройшов до парламенту за списками “Батьківщини”. З 2012 року обирається по виборчому округу №200 на Черкащині: у 2012 році – від Партії регіонів, у 2014 та 2019 роках – як самовисуванець.

Був один із тих народних депутатів, які проголосували за скандальні  “закони 16 січня” .

Неодноразово був помічений журналістами у кнопкодавстві під час голосувань у парламенті.

За даними журналістів видання “Дзеркало тижня”, народний депутат через родичів та пов’язаних осіб контролював спілку громадських організацій “Тендерна палата України”, яка мала виняткові повноваження з контролю над державними закупівлями.

Вже у новому складі Верховної Ради  Антон Яценко встиг потрапити у скандал.

Екснардеп Сергій Лещенко звинуватив ексрегіонала в тому, що він підкупив народних депутатів від “Слуги народу” із Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, щоб вони провалили законопроєкт №2047-д про ліквідацію корупційних схем під час оцінювання об’єктів нерухомості. Мовляв, в цьому особисто був зацікавлений Яценко.

Сам Яценко відмовився тоді проходити перевірку на детекторі брехні, щоб спростувати інформацію Лещенка.

Минулої весни під час першого локдауну Яценко потрапив у скандал, що був пов’язаний із відвідуванням ним київського ресторану “Велюр” нардепа від “Слуги народу” Миколи Тищенка під час карантину, в той час коли заклади громадського харчування по всій Україні не могли офіційно приймати у себе гостей.

На останніх місцевих виборах Антон Яценко очолював Черкаську обласну організацію “За Майбутнє”, провів фракцію до Черкаської облради, проте зовсім нещодавно покинув цю партію.