На Музей Шевченка в Каневі збираються витратити 16,5 млн. грн.

24 Травня 2021 18:00

На відновлення Будинку музею Т.Г.Шевченка у Шевченківському заповіднику в Каневі збираються виділити 16,5 млн. грн. Витрати на будівельні роботи заплановані в рамках державної програми «Велике будівництво» у 2021 році.

Як повідомляють в управлінні культури і охорони культурної спадщини Черкаської ОДА, Міністерство культури та інформаційної політики України затвердило перелік пам’яток, які реставруватимуть за державний кошт упродовж 2021-2024 років ( https://mkip.gov.ua/documents/232.html ). До нього увійшов Шевченківський національний заповідник (м. Канів) з проєктом «Реставрація пам’ятки історії місцевого значення «Будинок музею Т.Г.Шевченка».

Будинок музею широко відомий як шедевр українського модернізму в архітектурі І-ої пол. ХХ ст. Реалізація завдань проєкту зупинить руйнівні процеси на пам’ятці та відтворить й вигляд національної святині України згідно з первісним задумом архітекторів В. Г. Кричевського та П. Ф. Костирка, що підвищить архітектурну вагомість будівлі, зробить будинок музею Тараса Шевченка у Каневі одним із найбільших сучасно оснащених музейних закладів України.