Бюджет недоотримав від оренди комунального майна майже 35 млн.грн., – у ДФС назвали причину обшуків у мерії Черкас

26 Травня 2021 16:18

Співробітники ГСУ ФР ДФС України та співробітники ГУ ДФС у Черкаській області, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, викрили протизаконну схему Черкаської міської ради та ряду комунальних підприємств, направлену на ухилення від сплати податків при здачі в оренду комунального майна.

З початку 2017 року по теперішній час службові особи Черкаської міської ради та ряду комунальних підприємств з метою отримання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб, зловживаючи своїм службовим становищем та діючі за попередньою змовою, всупереч інтересам місцевої громади, вчинили протиправні дії. Про це повідомляють у ДФС України.

Комунальні підприємства та бюджетні установи міста не перераховували до міського бюджету кошти від оренди майна, яке належить до комунальної власності, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді недоотримання доходів загальним фондом міського бюджету на суму близько 35 млн грн.

 

Наразі тривають обшуки з метою виявлення та вилучення документів, щодо здачі в оренду комунального майна, чорнових записів щодо існування зазначеної схеми ухилення від сплати податків та розкрадання бюджетних коштів.