“Фрактальне божевілля”: користувачі розкритикували логотип Черкащини до Дня Незалежності

27 Травня 2021 13:32

До Дня 30-річчя незалежності України підготували концепцію єдиної візуальної символіки свята. Кожна область отримає свою унікальну квітку-логотип.

Лого для України з нагоди 30 річниці Незалежності держави

“Графічна візуалізація комплексу образів реалізована у вигляді калейдоскопічних квіткових орнаментів, які формуються із зображень, фотографій, символів, та стають основою динамічної айдентики, що розквітає, як сама країна”, – пояснюють в ОДА ідею. Логотип для нашого краю виглядає так:

Дизайнери використали елементи герба Черкащини (стилізовані колоски, сонце) і графічне зображення символу краю – Тараса Шевченка.

Утім, користувачам концепція “квітки Черкащини” не зовсім сподобалася.

“Фрактальне божевілля)) Скажіть дизайнеру, що під час тріпу створювати лого – то таке))”, – пише Віктор Лихолай у спільноті “Справжні Черкаси”. “Робили на здачу”, – впевнений Ярослав Нищик. “Чим козак на коні не такий? Що це за фігня як розетка з собачої виставки? Це подвійний провал. З усієї Черкащини єдиний символ Кобзаря, повне знецінення краю”, – вважає Наталія Тараненко.

“Цей безкінечний калейдоскоп із червоних Шевченків і якихось радянсько-японських емблем (колоски – то щось із радянського минулого, може тільки в мене так, жовте коло – то японський прапор для дальтоніків) мені нічого не говорить про Черкащину і 30-річчя незалежності України”, – пише Олена Смірнова.

Натомість чиновники впевнені, що символ квітки – вдалий образ, що розкриває ідею держави. “Квітка є зрозумілим та універсальним символом для усіх, що об’єднує країну. Кожна область України матиме свою унікальну квітку-логотип з графічними елементами та кольоровою гамою прапорів цього регіону, а також квіти-символи сфер діяльності, як: медицина, будівництво, наука, цифрові технології, виробництво”, – пояснюють в ОДА.