Травень прощатиметься похолоданням, – прогноз

27 Травня 2021 23:00

Висотно фронтальна зона, яка існує у верхніх шарах тропосфери відіграє значну роль в атмосферних процесах, оскільки в ній сконцентрована велика кількість енергії. Саме така синоптична ситуація, яка зараз домінує над нашим регіоном, провокує нестійку з грозовими дощами часом з градом та шквалами погоду.

Сьогодні завдяки адвекції (надходженню) повітря з південних широт, на Черкащині був найтепліший день травня.

За прогнозом, тепло буде і завтра, 28 травня. Але вже з другої половини дня синоптична ситуація зміниться і в останні дні травня активні атмосферні фронти зумовлять дощі, місцями значні, подекуди з грозами, градом та шквалами 15-20 м/с.
Розвернувшись на північний, рвучкий вітер наповнить наш регіон арктичною свіжістю, яка потягне стовпчики термометрів вниз. Температура вночі +11..+16º, вдень +17..+22º.
У понеділок, 31 травня, атмосфера заспокоїться, дощі поступово припиняться. Температурний фон знизиться на 2-4º, що «відкине» черкащан на початок травня. Вночі +6..+11º, а вдень, не дивлячись на сонце, не вище +22º.

За попередніми розрахунками, перший тиждень календарного літа відзначиться нестійкою, влогоюі прохолодною як для початку червня погодою.