Стало відомо, де розмістять Центр вакцинації в Черкасах

2 Червня 2021 17:48

У Черкасах створюють центр вакцинації від коронавірусної інфекції. Відповідне доручення надано регіонам за результатами наради з Офісом Президента України. Про це повідомляють у міській раді.

Рішенням місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішено створити Центр вакцинації на базі будинку культури ім.І.Кулика по вул. Благовісній, 170, (хол та концертна зала на першому поверсі).

“У пунктах щеплення вакцинують усіх людей, яких направлено до них відповідно до етапу проведення імунізації за попереднім записом. Для імунізації використовують вакцини Covishield/AstraZeneca, CoronaVac/Sinovac Biotech, Comirnaty/Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-SKBio. Коли у Черкасах запрацює Центр масової вакцинації населення, на щеплення буде запрошено громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт “Дія” або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я”, – повідомив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський.

Наразі у Черкасах вакцинація проводиться через мережу первинної медичної допомоги та силами трьох мобільних бригад з імунізації.

Їх створено на базі: КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка»; КНП «Другий Черкаський міський ЦПМСД»; КНП «П`ятий Черкаський міський ЦПМСД».

Станом на 2 червня 2021 закладами охорони здоров`я м. Черкаси провакциновано від коронавірусу 4914 осіб, з них медичних працівників – 784 осіб.