Антисанітарія, батьки п’яні, а 3-місячну дитину під сараєм годує сусідка

7 Червня 2021 12:42

Безлад та антисанітарія, батьки п’яні, а 3-місячну дитину під сараєм годує сусідка – така картина відкрилася бригаді екстренки, яка приїхала на виклик у село Хацьки, що на Черкащині.

О 21:50 диспетчер прийняла виклик від чоловіка, що його дитина неспокійна і їй треба допомога медиків. Диспетчер по голосу і розмові зрозуміла, що батько в явному стані алкогольного сп’яніння. Він вимагав сказати точний час прибуття бригади та відмовлявся виміряти дитині температуру. Казав, що в нього скоро ”здадуть нерви” від крику дитини.

За вказаною адресою прибула бригада швидкої. На подвір’ї виявили батьків в алкогольному сп’янінні, а хлопчика з хати забрала сусідка й годувала його на вулиці. Фельдшер забрала сусідку з дитиною для огляду в автомобіль швидкої. В цей час мати, яка ледь стояла на ногах, то рвалася всередину, то бігала по вулиці і обіцяла «щось собі зробити», то накидалася на чоловіка з кулаками, бо той викликав швидку.

При огляді у дитини ознак захворювань медик не виявила. Малеча, наївшись та зігрівшись, заснула на руках в автомобілі. Враховуючи ситуацію з можливою загрозою життю та здоров’ю дитини та повідомлення сусідки, що у будинку знаходиться ще хлопчик, якому 2 роки 5 місяців, бригада прийняла рішення викликати поліцію. Поки чекали поліцію, батьки та брат одного з них продовжували сваритися, часом битися.

Вже зайшовши з поліцейським всередину, медик оглянула і другого хлопчика. Той, не зважаючи на крики, нецензурщину і бійку, спав. В будинку був безлад, бруд, порушено всі можливі санітарні умови. Діти занедбані і брудні. Як виявилось, батьки не вперше перебувають в такому неадекватному стані.

Поліція розшукала бабусю. Коли та прийшла, медики передали їй обох онуків. Вона пообіцяла забрати їх до себе.

Даний виклик не є компетенцією ”швидкої”. Але п’яний батько навіть не розумів, що дитина голодна. Дитячий крик просто заважав йому продовжувати ”гулянку”. Проте до місця події було направлено дві бригади екстренки, щоб адекватно та в повному обсязі надати допомогу дітям. На щастя, медичної допомоги діти не потребували. Але чи потрібні дітям такі батьки, у яких часто буває поліція через неадекватну поведінку в стані алкогольного сп’яніння? Батьки, яким ці діти не потрібні та заважають… Медики сподіваються на адекватну реакцію відповідних служб.

За інформацією КНП “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської облради”