Хлопчик застряг під парканом спортивного майданчика, обгородженого від… дітей

10 Червня 2021 14:37

У Черкасах 10-річний хлопчик застряг у паркані, дитину визволяли фахівці рятувального відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

скрін із відео

Це сталося 9 червня на території ЗОШ ліцею спортивного профілю №34, хлопчик застряг у металевому паркані, намагаючись пролізти на закрите футбольне поле, інформують в обласному управлінні ДСНС.

Новина збурила “черкаський сегмент” соцмереж після посту журналіста Валентина Чернявського. “Спортивний майданчик моєї рідної школи. Недопрацювання. Треба було паркан робити не лише 4 метри у висоту, а й кілька метрів у глибину. Тоді б діти точно не пролізли, аби пограти у футбол”, – саркастично зауважує Валентин.

“А протокол на того, хто закрив стадіон, склали? Бо стадіони мають бути у загальному доступі громадян. За законом”, “Так. Там треба гарно взути за створення небезпеки для життя”, “Вечорами машини біля школи стоять, дядьки грають. Напевно через паркан не лізуть а їм відкривають”, “Цього треба було чекати, і будуть ще випадки!! купа нових майданчиків побудовано, які зачинено, а діти грають поряд у калюжах і грязюці”, – коментують користувачі.

Вільний доступ до спортивного майданчика біля школи№ 34 обговорюється вже третій рік. Відремонтований спортивний майданчик обгороджено високим парканом та зачинено на замок і діти не можуть туди потрапити.

Батьки школярів і дітей із сусідних будинків неодноразово зверталися до місцевих депутатів і приходили на засідання виконкому, аби вирішити це питання. Тоді чиновники зазначали, що  за все, що відбувається на території школи, за господарську діяльність і стан майна відповідальність несе директор школи, а в штаті навчального закладу немає посади, яка б охороняла цей майданчик та слідкувала за безпекою.

Сучасний футбольний майданчик у школі відкрили у 2017 році. Кошти виділяли з державного і міського бюджетів.