У Черкасах запрацював центр масової вакцинації

12 Червня 2021 19:00

Упродовж двох днів, 12 та 13 червня, у Черкасах працюватиме центр масової вакцинації проти COVID-19. Він розгорнувся в приміщенні Будинку культури імені Івана Кулика (що на вулиці Благовісній, 170).

Тут безкоштовно щеплюють черкащан. І тих, котрі записалися до листа очікування через «Дію» або ж через контакт-центр МОЗ, і навіть тих, хто ще не зробив ці кроки, але прийшов до центру.

Працює центр у режимі «вихідного дня» із 9-ої до 16-ої години. Станом на 14-ту годину 12 червня тут вакцинувалося 252 особи, інформують в міській раді.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський, для того, аби отримати вакцину, із собою треба мати паспорт, бажано декларацію із сімейним лікарем та показати у разі наявності реєстрацію на щеплення.

– Робота такого центру прискорить процес вакцинації, а це в результаті допоможе нам здолати пандемію, яка панує в усьому світі, – говорить посадовець.

За його словами, сьогодні всіх охочих щеплювали вакциною CoronaVac.

– Поставки препарату централізовані, вони не залежать ані від міста, ані від області, – пояснює Всеволод Кульчиковський. – Їх постачає Міністерством охорони здоров’я України. У центрі працює п’ять лікарських та сестринських бригад. Вони забезпечені всіма необхідними для роботи матеріалами та засобами.

Уже завтра, 13 червня, в центрі готові вакцинувати 400 черкащан.