У Черкасах утринадцяте перепливатимуть Дніпро

14 Червня 2021 17:00

У Черкасах відбудеться 13-й International Dnipro Swim Marathon – Міжнародний заплив через Дніпро.

Це – щорічний спортивний захід, який проводиться влітку на Дніпрі з 2007 року. Усі охочі випробувати свої сили цьогоріч збираються 10 липня на березі Кременчуцького водосховища. На сьогодні вже зарєструвалися 450 охочих перевірити себе та здолати дистанцію на відкритій воді, інформують в обласному відділенні НОК України, яке є серед організаторів заходу.

На учасників плавального старту очікують різноманітні дистанції на вибір та можливість подолати основну артерію України – річку Дніпро.

Кожен зможе обрати заплив на будь-який смак та рівень підготовки: 10 км, 5 км, 3 км, дружня естафета 5 по 5 км та два запливи на 800 м для дітей та дорослих.

Крім того, у 2021 році вперше під час International Dnipro Swim Marathon відбудеться ультразаплив на 20 кілометрів, учасники якого кинуть виклик собі та двічі перепливуть вздовж найдовшої дамби в Україні. Також вперше відбудеться eMatras – новий фановий заплив на матрасах та надувному інвентарі.

Обравши основну дистанцію на 10 км, старт якої буде на лівому березі Дніпра, спортсмени перепливатимуть акваторію в найширшому її місці з фінішем на правому березі — в Черкасах. Вся дистанція пролягає уздовж найдовшої дамби України.

Учасники запливу на 5 км стартуватимуть з Панського — єдиного в Україні поселення на шість будинків розташованого на дамбі.

Старт запливу на 3 км відбуватиметься з води. Прямуючи до місця старту кораблем, плавці відчуватимуть справжні емоції авантюризму та духу пригод.

Наймолодші ж учасники пливтимуть на дистанції 800 м.

Найдосвідченіші плавці долатимуть 20 км. Маршрут: ресторан Бочка — с. Благодатне — ресторан Бочка.

Змагання проходять з найвищим рівнем організації; дистанція розмічена буями, а учасників супроводжують катери, забезпечуючи безпеку на воді.

Зареєструватися на участь у запливах можна тут: http://dnipromarathonswim.com.ua/