Руськополянські лісівники показали народження майбутнього лісу (фото)

15 Червня 2021 18:14

У розсаднику Руськополянського лісництва Черкаського лісгоспу, який завжди був одним з кращих в області, вже зеленіють перші тендітні сходи деревних порід. Саме так, із крихітних сіянців, розпочинає своє життя майбутній ліс.

Як розповів лісничий Руськополянського лісництва Ігор Ткач, цієї весни лісове насіння у розсаднику висіяли на площі 1,5 га:

“Посіяли 100 кілограмів сосни звичайної, майже тонну жолудів та 200 кг горіха чорного. Загалом плануємо виростити близько двох мільйонів якісних стандартних сіянців”.

Під час весняної лісокультурної кампанії 2022 року сіянці будуть висаджені на ділянки безпосередньо в лісі. Але попереду на лісорозсаднику багато роботи, адже тут постійно здійснюватимуть догляди – як ручні, так і механізовані. Їх кількість буде залежати від погодних умов.

“Посадковий матеріал з цього лісорозсадника використовують усі вісім лісництв Черкаського держлісгоспу. Тому на руськополянських лісівників покладено велику відповідальність. І вони щороку цілком успішно з нею справляються”, – говорить директор Черкаського лісгоспу Андрій Пустовіт.