Поліцейський намагався з’їсти хабар

17 Червня 2021 14:06

фото з мережі

На Уманщині поліцейський вимагав хабар у 2 тисячі доларів за повернення вилученого автомобіля “Audi” А6. Під час затримання він намагався з’їсти отримані гроші.

Затриманий – старший дізнавач сектору дізнання Уманського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Як повідомляють у Черкаській обласній прокуратурі, частину хабара, а це 500 доларів США, він отримав від заявника  під час особистої зустрічі у вівторок, 15 червня, поряд із приміщенням Уманським РУП ГУНП в області.

“З метою уникнення кримінальної відповідальності та знищення доказів затриманий намагався з’їсти отримані грошові кошти”, – інформують у прокуратурі.

Наразі вирішується питання про повідомлення особі про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Досудове розслідування указаного кримінального правопорушення здійснюється слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

У разі доведення вини за вчинення зазначеного злочину поліцейському загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.