Черкаську професорку нагородили орденом княгині Ольги

18 Червня 2021 18:00

Професорку Черкаського інституту пожежної безпеки ім.Героїв Чорнобиля Оксану Кириченко нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Як розповіли в навчальному закладі, сталося це сьогодні, 18 червня. Державну нагороду Оксані Кириченко вручив у Києві міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков – за “сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високу професійну майстерність, ініціативу та наполегливість, виявлені в справі захисту прав і свобод громадян, інтересів держави, особливі заслуги в зміцненні національної безпеки, захисті територіальної цілісності України та виявлені при цьому мужність, героїзм та патріотизм, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу”.

Оксана Кириченко – доктор технічних наук, професор, провідний науковець із підготовки кадрів вищої кваліфікації, є головою спеціалізованих вчених рад ЧІПБ. Також вона є членом Технічного комітету стандарту України, Секції пожежної та техногенної безпеки Науково-технічної ради ДСНС України, редакційної колегії Наукового журналу, включеного до переліку наукових фахових видань України “Науковий вісник: Цивільний захист та пожежна безпека”.

Бере активну участь у підготовці наукових і науково-педагогічних працівників шляхом атестації кадрів вищої кваліфікації у складі спеціалізованих вчених рад НУЦЗ України (м. Харків) та ЛДУБЖ (М. Львів) за спеціальністю 21.06.02 «Пожежна безпека».

Активно займається науковою роботою та здійснює наукові дослідження за напрямком «Пожежна безпека». Має понад 180 праць, опублікованих у вітчизняних і міжнародних рецензованих фахових виданнях та у виданнях, що включені до науково-метричної бази Scopus та Web of Science.