Україна – країна кредитів і облігацій, – Томенко (відео)

24 Червня 2021 20:43

Нинішній український уряд – уряд облігацій, а в країні відсутня реальна економіка. Про це заявив лідер партії “Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко, коментуючи поточну соціально-економічну ситуацію в Україні.

“З піару по боротьбі з корупцією треба перейти до системної боротьби з корупцією. Поки що це виглядає як відвернення уваги від дуже серйозної проблеми: в Україні фактично відстутня системна реальна економіка. Кожного місяця країна стоїть перед фактом, що немає грошей на зарплатні і пенсії. Вже сьогодні міністр фінансів делікатно обмовився, побоявшись слова “дефолт”, що будемо оптимізовувати видаткову частину, бо нема чим платити бюджетникам, грошей немає”, – сказав Микола Томенко.

“Команда Зеленського критикувала і сміялася з Порошенка й Гонтарєвої, що випускають облігації державної позики і самі купують. Подивімося на сьогоднішню ситуацію – лише за червень було випущено на загальну суму 15 мільярдів облігацій внутрішнього займу. А купити їх проста людина не може, бо треба, щоб мінімально мільйон був на рахунку і кілька мільйонів – на купівлю облігацій. Внутрішня система кредитування, коли президенти, міністри і депутати нас рятують, отримуючи за півроку 9%, за рік – 11%, за два – 14%! Це супердепозит під гарантії українського народу. А як економіка працюватиме, коли кредити перекредитовуються облігаціями?”, – відзначив Микола Томенко.