Кілька днів на Черкащині дощитиме

2 Липня 2021 21:52

Липень – “маківка літа”, його екватор, вершина. В полях достигають хліба, наливаються соком у садах ранні яблука, груші, черешні, спіє вишня. У липні найсприятливіші умови для медозбору. Народна мудрість свідчить, що хоч у липні жарко, але розлучатися з ним шкода, він окраса року.

 

Як повідомляють у обласному гідрометеоцентрі, погода на Черкащині стабільна і нестійка одночасно. Температурний фон 23-24º, що на 3-4º вище норми. Максимальна температура повітря 28-30°.

А елементи нестійкості вносять конвективні явища, що призводять до розвитку в денні години хмарних масивів, які, переважно в другій половині дня, місцями проливаються короткими зливами і намагаються виконати липневу норму опадів.
За прогнозом синоптиків, у вихідні 3-4 липня на погоду Черкащини впливатиме улоговина з південного-сходу. Тому, в денні години випадатимуть помірні дощі, у супроводі гроз, в окремих районах з градом та шквалами 15-20 м/с. Вночі можливі невеликі.

Температура вночі 15-20º, вдень збільшення хмарності стримуватиме денний прогрів 23-28º.

Понеділок, 5 липня відзначиться впливом південного циклону, тож прогнозують більш інтенсивні дощі, місцями можливі навіть значні, у супроводі гроз, подекуди град та шквали 15-20 м/с. Температура вночі 15-20º, вдень 23-28º.

На припинення дощів розраховують з 7 липня.