Зупинилося серце доцентки ЧНУ

2 Липня 2021 23:11

1 липня 2021 року на 79 році життя після тривалої хвороби відійшла у вічність кандидатка філологічних наук, доцентка Черкаського національного університету ім.Богдана Хмельницького Галина Ігорівна Масальська. Понад 46 років вона віддала вишу.

Галина Ігорівна Масальська народилася 15 лютого 1942 року у сім’ї військовослужбовця. У 1964 році закінчила філологічний факультет Московського державного університету імені М. В. Ломоносова. З 1966 по 2008 рік пропрацювала у Черкаському державному педагогічному університеті на кафедрі зарубіжної літератури, з 1979 р до 1999 р була завідувачем кафедри зарубіжної літератури.

Наукові інтереси Галини Ігорівни стосувалися традицій натуральної школи у прозі Олексія Плещеєва, байронівських мотивів в європейській ліриці, гоголівських традицій комічного в літературі натуральної школи тощо.

Отримувала заохочення і нагороди: Медаль А. С. Макаренка, 1992 р.; нагрудний знак МОН України «Відмінник освіти України», 2002 р.; Почесна грамота ЧНУ, 2006 р.

“Добрий, світлий спомин про Галину Ігорівну Масальську назавжди збережеться у серцях рідних, колишніх випускників, усіх, хто її знав, любив та шанував. У пам’яті колег Галина Ігорівна залишиться добрим другом, доброзичливою людиною з гарним почуттям гумору, надійним порадником, професіоналом своєї справи.Університетська громада сумує з приводу непоправної втрати й висловлює співчуття рідним та близьким. Світла пам’ять про Галину Ігорівну житиме в серцях усіх, хто її знав”, – йдеться у співчутті колективу кафедри російської мови, зарубіжної літератури та методики навчання, ННІ іноземних мов, ректорату, вченої ради, профкому ЧНУ.