Великогабаритне сміття в Черкасах вивозитиме комунальне підприємство, а не приватник

8 Липня 2021 18:00

Від сьогодні, 8 липня, черкасці не повинні платити за вивезення великогабариту ТОВ «Управлінська компанія «Нова якість» Благоустрій». Після двох років боротьби у судах Черкаська міська рада домоглася розірвання договору про надання послуг з вивезення побутових відходів (великогабаритних та ремонтних) на території міста Черкаси.

facebook.com

Відповідне рішення учора, 7 липня,  ухвалив Північний апеляційний господарський суд. Договір розірвано з підстав неналежного виконання його умов, а саме: не вивезення всього об’єму сміття, інформують у міській раді.

Відтепер жителі міста, яким потрібно вивезти великогабаритне або ремонтне сміття, повинні замовити цю послугу на КП «Черкаська служба чистоти».

Складувати великогабарит на контейнерних майданчиках Черкас забороняється. Контроль за дотриманням правил благоустрою здійснюватиме управління інспектування та поліція. На порушників чекатиме штраф.

Нагадаємо, міською радою та виконавчим комітетом було здійснено низку дій, щоб скасувати надання послуг із вивезення ремонтних та великогабаритних відходів ТОВ «Управлінська компанія «Нова якість «Благоустрій».

Окрім того, що департамент управління справами та юридичного забезпечення звертався з позовом про розірвання договору в судовому порядку, було ухвалено кілька рішень міської ради та виконавчого комітету. Рішення ЧМР від 13.12.2019 «Про скасування рішення виконавчого комітету №726»; рішення ЧМР від 13.08.2020 «Про скасування рішення виконавчого комітету №726» (рішення скасоване судом); рішення виконкому від 02.06.2020 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради (договір до 01.09.2020); рішення виконкому від 20.10.2020 «Про односторонню відмову від договору на надання послуг з вивезення побутових відходів (великогабаритних і ремонтних) на території міста Черкаси».
=