У Черкасах встановили спеціальні контейнери для пластику, щоб допомагати безпритульним тваринам

12 Липня 2021 13:29

Кинув пластикову пляшку до спеціального контейнера – допоміг бездомному коту чи песику. У Черках започаткували новий соціальний проєкт, мета якого – збирати кошти для лікування та харчування вуличних тварин. Для цього не потрібно перераховувати гроші на рахунки благодійних організацій, достатньо правильно сортувати сміття, зокрема, пластик. Його необхідно принести до контейнера із спеціальним маркуванням.

На десяти сміттєвих майданчиках Черкас з’являться нові ємності для збору пластикової тари. На кожній з них буде зображений кіт та зазначена інформація про те, що всі кошти від переробки пластику, вкинутого сюди,  спрямовуватимуться на лікування та харчування безпритульних тварин. Перший контейнер поставили за адресою Гоголя, 290.

Це пілотний соціальний проєкт, який ініціювала управлінська компанія “Нова якість” за підтримки благодійної організації  “Доброкіт” та товариства захисту тварин “Друг”.

Зоозахисниця із благодійної організації “Друг” Валентина Калініна каже, що кошти їм потрібні постійно, адже  мало не щодень лише на стерилізацію відвозять до десяти кішок та зо двоє-троє собак.

Представниця благодійної організації “Доброкіт” Яна Тябут додає: до допомоги тепер легко можуть долучитися всі містяни. Достатньо  викидати пластикові пляшки до маркованих контейнерів.

У “Новій якості” зазначають, що аналогічні соціальні контейнери готові встановлювати і надалі, якщо на них буде запит від містян. Про це мешканцям потрібно повідомити в “Друг” чи “Доброкіт”. І благодійний контейнер може з’явитися на найближчому сміттєвому майданчику.

Адреси перших десяти майданчиків, де встановили контейнери:

Гоголя, 290
Верхня Горова, 52
бульвар Шевченка, 345
Благовісна, 189
 Нечуя Левицького, 14 – 14/1
Сержанта Смірнова, 2
 Героїв Дніпра, 69
Перемоги, 48
Генерала Момота, 7

Палац Молоді