Українські зажинки-2021 відтворили на кордоні Київщини і Черкащини

12 Липня 2021 09:00

Зажинки або Свято першого снопа провели на кордоні Київської і Черкаської областей на полі громади села Циблів.

Відтворили давній хліборобський обряд команда «Рідної країни» спільно з Національним історико-етнографічним заповідником «Переяслав». Долучилися до свята народні артистки Жанна Боднарук та Інесса Братущик, найсильніша людина світу Олексій Новіков, 12-разовий чемпіон України з перетягування канату Артем Цибровський і композитор Анатолій Карпенко.

«Рідна країна» вже 13 років пропагує українську народу традицію Свята першого снопа, — коментує засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко. — Наша головна ідея — відродити традицію, за якою не лише село, а й вся громада, вся країна турбується про врожай в Україні. Водночас, ми залучаємо до святкування зажинок шанованих і знаних людей, які пропагують національну культуру, представляють нашу державу в світі, щоб вони власним прикладом заохочували любити рідну країну — Україну! Вболіваємо за наше рідне село!Захищаємо нашу українську землю!”.

Також в рамках заходу громаді села Циблів було передано світоглядні та спортивні подарунки для школи та бібліотеки від фонду «Рідної країни».

Детальніше – у відео: