“Слуги” приглядаються до іншого кадидата по 197-ому округу

13 Липня 2021 23:02

У партії “Слуга народу” може змінитися кандидат на парламентських виборах по 197 “канівсько-золотоніському” округу на Черкащині. Якщо раніше партія планувала підтримати кандидатуру депутата обласної ради Євгенія Курбета, то тепер йдеться уже про міського голову Золотоноші Віталія Войцехівського.

Про це пише “18000″, посилаючись на джерела із черкаського політикуму.

За інформацією видання, на сьогодні у партії відмовилися від ідеї з підтримкою Курбета. Нібито через його низькі рейтинги, а також через конфлікт між власником МХП Юрієм Косюком, який мав фінансувати кампанію Курбета, та головою Черкаської ОДА Олександром Скічком. Причиною конфлікту, за словами співрозмовників, стала історія навколо невдалої відставки голови обласної ради Анатолія Підгорного.

Наразі “Слуги народу” роздумують над трьома кандидатурами. Це заступник голови обласної ради, однокласник Скічка Сергій Лісовий, це депутат міської ради Сергій Дудка (креатура підприємця Віталія Ільченка) та міський голови Золотоноші Віталій Войцехівський.

Як повідомляють джерела, станом на сьогодні найбільш вірогідним кандидатом є саме Войцехівський. Він сам поки що нічого не коментує.

Нагадаємо, торік він був втретє обраний міським головою Золотоноші від партії “Слуга народу”. А вперше міським головою Войцехівський був обраний у 2010 році (висуванець партії “Союз. Чорнобиль. Україна”), повторно він виграв вибори у 2015 році (цього разу від “Блоку Петра Порошенка”).

Слід зауважити, що днями стало відомо про наміри міської влади Золотоноші будувати фонтан за 2 млн. грн. в центрі міста. Відкривати коштовну забаву для народу планують наприкінці вересня – до Дня міста і перед позачерговими вибораим до Верховної Ради за 197 мажоритарним округом.