У Черкасах за півгодини випало дощу, як за 10 днів

13 Липня 2021 14:17

12 липня у другій половині Черкащиною пройшла негода. За інформацією директора обласного гідрометеоцентру Віталія Постриганя, в Черкасах лише за 24 хвилини випало 16 мм, а у Смілі за 2 год. 5 хв. зафіксовано 18,7 мм дощу – майже декадна норма та відповідає критерію небезпечного метеорологічного явища І рівня небезпечності.

фото Віталія Пітвала

На решті території області випало від 1 до 12 мм дощу. Метеостанції Чигирин та Черкаси зафіксувала пориви вітру – 15-16 м/с.

За даними Управління ДСНС України у Черкаській області, через зливу та пориви вітру, на ранок 13 липня були відключені об’єкти електричних мереж та порушено електропостачання 28 населених пунктів Черкаської області. В деяких населених пунктах Черкащини внаслідок посиленого вітру були повалені дерева та поламані гілки, що ускладнювало рух автотранспорту.

За прогнозом синоптиків, сьогодні, 13 липня, спекотну, маловітряну та сонячну погоду Черкащини формує улоговина з півдня, тож у другій половині дня чекаємо на зростання купчасто дощових хмар, які місцями проявлять себе короткочасними дощами у супроводі гроз. Температура по області 27..32º, у Черкасах 29..31º.

Надалі режим спеки продовжиться…