Аваков іде, але лишається у владі, – думка (відео)

19 Липня 2021 17:00

Навіть звільнившись із посади міністра, Арсен Аваков залишається в команді Зеленського, оскільки поки що йому вигідніше працювати з діючою владою.

Так прокоментував лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко нещодавню відставку з посади  міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

“З точки зору піару це був найуспішніший міністр, який досі не знає всіх хитросплетінь МВС, але за рахунок достатньо сильних медійних радників і помічників, грамотного лобіювання своїх позицій у ВР став успішним посадовцем, – сказав Микола Томенко. – Аваков, без сумніву, лишається в команді Президента. Як? “Допомагатиме Президенту”, – свідчить позитивістська риторика оточення Зеленського про Авакова і Авакова – про Зеленського”.

На думку Миколи Томенка, МВС буде керуватися через Офіс Президента.

“Проблема навіть не в тому, що вони закрили повністю силові структури своїми людьми. Наступні кроки будуть ще жорсткішими з точки зору неправового характеру. Нас чекає  “чорний серпень” – перерозподіл медіаринку олігархічного бізнесу  в контексті “закону про олігархів”, а правоохоронні органи будуть інструментом. Тому Аваков не ризикнув йти до кінця, бо має добрі стосунки з різним середовищем”,  – спрогнозував Микола Томенко.

Таймінг відео:
00:00​ Інтерв’ю з Миколою Томенком

00:07 Епоха Авакова скінчилася?

03:24 Авакова ризиковано прибирати?

05:24 Причина мирного відходу Авакова?

06:38 МВС буде підконтрольним Зеленському?

10:11 Хто підказав Зеленському прибрати Авакова?

11:38 Наступним буде Ахметов?