Липень фінішує, спека – триває

29 Липня 2021 17:13

Сонячну, спекотну та суху погоду забезпечував антициклон «Dana», який домінував майже тиждень. Хмар і опадів було мало, температура повітря вдень сягала спекотних 30-33º.

28 липня через Черкащину перемістився атмосферний фронт атлантичного циклону. Пройшли грозові дощі, кількістю 2-6 мм, в окремих районах спостерігалося шквалисте посилення вітру. Однак, суттєвого похолодання не відбулося, оскільки Черкащина опинилася в теплому секторі північного циклону.

Завтра, 30 липня, у нашому регіоні утримаються повітряні маси, насичені вологою, а присутність малорухомої хвильової фронтальної системи підсилить нестійкість атмосфери. Тому є умови для локальних грозових злив. Температура вночі 14-19º, вдень 27-32º, прогнозують в обласному гідрометеоцентрі.

У найближчі вихідні 31 липня – 1 серпня переважатиме сонячна, суха та спекота погода з температурою вночі 15-20º, вдень 26-31º.

А в понеділок, 2 серпня вторгнення атмосферних фронтів атлантичного циклону відзначиться на Черкащині зміною погодного тренду. Очікуються короткочасні дощі та грози. З північними вітрами до нас пошириться більш свіже повітря. Температура знизиться: вночі 13-18º, вдень 23-28º.