В Україні фактично знищена підтримка масового спорту. Де ж ті медалі візьмуться?

29 Липня 2021 19:44

Олімпійські медалі треба рахувати на наступний день після змагань і в щоденній роботі. Бо рівень масового спорту і рівень охопленості фізкультурою і спортом в країні визначає, скільки медалей буде завойовано на Іграх. Таку думку висловив віцепрезидент НОК України, лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко, коментуючи виступ української збірної на Олімпіаді-2020 в Токіо. Нагадаємо, станом на 29 липня Україна завоювала 4 бронзові медалі.

“Як віцепрезидент НОК України, який допомагає масовому спорту: шкільному, студентському, сільському, бачу, що, на жаль, з кожним роком все більшає стіна нерозуміння від місцевої і центральної влади, – зауважив Микола Томенко. – На мою думку, урядом Яценюка було прийняте хибне рішення про передачу фінансування спорту на місцевий рівень. Наприклад, на Волині закривають унікальну спортивну школу, бо є приміщення під банк. На сьогоднішній день в Україні фактично знищена підтримка масового спорту. Де ж ті медалі візьмуться? Медалі беруться там, де є підтримка спортивних сімей, сильні федерації, які активно працюють, де є нормальні меценати, які підтримують спортсменів”.

Микола Томенко спрогнозував результати вітчизняної збірної на Олімпійських Іграх: України зможе “взяти” 13-15 медалей, 2 – 3 – золотих. Це забезпечило б нам місце у тридцятці країн світу з 206, які входять до міжнародного Олімпійського комітету.

“Реалістично дивлюся на сьогоднішній стан спорту і нелегкий період перенесення Олімпіади на рік, тому що деякі спорстмени не впоралися з “ковідним переходом” і не вийшли на відповідні показники, дехто попався в допінгову біду і ми втратили кількох досить рейтингових спортсменів, у тому числі, Верняєва, який однозначно претендував на медалі. Тому “бронзовий початок” – це не дуже погано. Але й не дуже добре. Крім поганого виступу Ольги Харлан, яка програла в першій сутичці, і бронзи Дарії Білодід, де сподівалися на золото – суперпроколів немає”, – додав віцепрезидент НОК України.

Іще у відео:
– партійно-політична боротьба за статус адвоката олігархів;
– протестна осінь: плани дій від влади і опозиції.
– як правильно і справедливо відзначити День Незалежності бідної, воюючої та корупційної країни.