Буревій пошкодив лісові масиви у Холодному Яру

10 Серпня 2021 14:30

Негода та сильний буревій, який пронісся Черкащиною 6 серпня, наробили лиха у Холодному Яру – у лісових масивах Кам`янського держлісгоспу. Десятки гектарів лісових насаджень не витримали натиску стихії та надзвичайно сильних поривів вітру, що трощив та ламав дерева. Про це інформують в обласному управлінні лісового і мисливського господарства.

Як повідомив головний лісничий Кам`янського держлісгоспу Василь Борота, за попередніми підрахунками на майже 200-х гектарах Креселецького та Грушківського лісництв зафіксовано повалені або ж зламані дерева. Наразі ще тривають обстеження лісових масивів для підрахунку і узагальнення збитків від негоди.

Першочергово лісівники розчищають від повалених та аварійно небезпечних дерев дороги, рекреаційні пункти. Складність проведення усього комплексу робіт полягає у тому, що значна частина пошкоджених насаджень знаходиться у межах об’єктів природно-заповідного фонду, а на таких територіях процедура погодження та отримання дозволів на будь-які види рубок досить ускладнена та зарегульована.