Забарикадовані двері і штовханина: як у Гельмязові проводили торги на оренду землі

10 Серпня 2021 13:47

Торги на право оренди на 25 років 220 га землі сільськогосподарського призначення спробувала провести сьогодні компанія, уповноважена для цього сільським головою Гельмязівської ОТГ. Про це пише “Прочерк”.

Як повідомляє видання, призначені на 9 серпня торги минулого четверга скасувала сільська рада, посилаючись на те, що частина компаній, які хотіли взяти участь в аукціоні, не змогли цього зробити. Ці компанії заявили, що реквізити організатора торгів (ТОВ «Товарно-земельна біржа Черкащини») зазначені на сайті Держгеокадастру з помилками. Тим часом, у «Товарно-земельній біржі Черкащини» заявили, що зареєструватися змогли всі, хто хотів.

Секретар сільради Наталія Педько розповіла, що 9 серпня в приміщення сільради прийшли організатори аукціону і повідомили, що у п’ятницю суд скасував рішення сільради про відміну торгів. Після цього вони, забарикадувавши двері, почали проводити аукціон. Згодом сюди ж прибули представники компаній, які не змогли взяти участь у торгах. Вони проникли в залу засідань. Там відбулася штовханина.

Тим часом депутати сільради терміново зібралися на сесію і ухвалили ще одне рішення про скасування торгів. Проте, через відсутність сільського голови Івана Тітаренка, його підписати не змогли.