Новий роман українського письменника родом із Черкас має офіційний саундтрек

11 Серпня 2021 22:00

У перший день осені, спеціально до ХІІ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz, cвіт побачить новий роман українського письменника Артема Чеха «Хто ти такий?». Про це повідомляють на сторінці фестивалю в соцмережі.

Це класичний роман виховання. Історія дружби тривалістю у 10 років між простим хлопчиком з провінції Тимофієм та ветераном війни в Афганістані Феліксом. Це роман не лише про дорослішання в умовах останнього десятиріччя двадцятого століття, але й про посттравматичний синдром як нагадування тим, хто залишився на Великій землі, що війна завжди поруч.

“Це роман за мотивами життя, ― розповідає Aртем Чех. ― Історична (біографічна) достовірність – десь відсотків п’ятдесят. А може, і менше. Проте образи героїв я намагався зберегти. Хотілося виписати їх, а відтак законсервувати такими, якими їх пам’ятав або якими домалював уже в більш зрілому віці, підмінюючи своїми домальовками білі плями в пам’яті”.

У роману “Хто ти такий?” є офіційний саундтрек – пісня Freel “Давній друг” – прем’єра якого відбудеться одночасно із прем’єрою книжки.

Артем Чех (справжнє ім’я — Артем Чередник) (1985) народився у Черкасах, мешкає у Києві. За освітою соціолог. У 2007 році переміг у конкурсі «Міський молодіжний роман». З травня 2015 по липень 2016 служив у Збройних силах України. Автор книг: «Цього ви не знайдете в Яндексі» (2007), «Киня» (2007), «Анатомічний атлас. Важко бути жабою» (2008), «Платсик» (2008), «Doc 1» (2009), «Сині двері злівa» (2009), «Рожеві сиропи» (2012), «Точка нуль» (2017),  «Район «Д»» (2019). У 2019-ому удостоївся престижної літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського.