“Україна – країна найсильніших людей”: на Черкащину на фестиваль до річниці Івана Піддубного приїдуть відомі силачі

17 Серпня 2021 12:00

Цьогоріч українська спортивна і патріотична спільнота відзначає 150-річчя від дня народження борця Івана Піддубного. З нагоди ювілею на Черкащині відбудеться фестиваль “Україна – країна найсильніших людей”. Про це повідомив засновник фонду “Рідна країна” Микола Томенко.

“Наш фонд “Рідна країна” спільно з центром “Дахнівська Січ” напередодні 150-річчя з дня народження Івана Піддубного проводить в Черкасах фестиваль “Україна – країна найсильніших людей”, – розповів Микола Томенко. – Нагадаю, що в 2011 році, в рік 140-річчя Івана Піддубного, такий фестиваль ми вперше провели в Києві на Мамаєвій Слободі.Нині запрошені знамениті та відомі спортсмени із силових видів спорту, які проведуть майстер-класи для молоді та всіх охочих.Будуть також презентовані спеціальні книжкові закладки до ювілею Чемпіона чемпіонів”.

Нагадаємо, український борець Іван Піддубний народився  8 жовтня 1871 року в селі Красенівка на Полтавщині (нині це – Чорнобаївський район Черкаської області), в козацькій сім’ї. Українець шість разів був чемпіоном світу з боротьби і 25 років поспіль залишався непереможним борцем у світі. “Чемпіон чемпіонів” – називали Івана Піддубного у тогочасній пресі.