24 нові автомобілі поповнили автопарк екстреної медичної допомоги Черкащини

19 Серпня 2021 17:30

Двадцять чотири нові автомобілі поповнили автопарк екстреної медичної допомоги Черкащини. Про це розповіли у КНП “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської облради”.

Двадцять чотири новеньких авто значно покращать якість надання медичної допомоги всім, хто цього потребує, та забезпечать вчасний доїзд до місця виклику.

«Швидкі» типу «А», «В» та «С» на базі Citroеn Jumper мають усе необхідне медичне устаткування й готові одразу стати до роботи. Автівки обладнані сучасною апаратурою відповідно до європейських стандартів. Загальна сума, яку витратили на придбання автомобілів, становить 59 мільйонів 565 тисяч гривень.

Розподіляли автівки на кожний підрозділ, зважаючи на географію, територію обслуговування, зони обслуговування, рельєф доріг і якість дорожнього покриття.

Ключі від автівок медикам, як водиться, вручали поважні особи області.

Відтак, спецтранспорт отримали бригади екстреної медичної допомоги у різних куточках Черкаської області. Зокрема, три автівки отримали медики Сміли та Умані, дві – Звенигородки. Золотоноша, Чорнобай, Іркліїв, Чигирин, Городище, Лисянка, Ватутіне та Христинівка – отримали по одному автомобілю. Ще вісім автівок отримали медики міста Черкаси.