Події в Афганістані – урок для України, – думка (відео)

19 Серпня 2021 16:50

Лідер партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко проаналізував головні суспільно-політичні події, які сталися в Україні протягом тижня у традиційному огляді на своєму каналі.

Зашквар тижня він визначив справи, пов’язані з політичною корупцією в Україні. Зрадою політик назвав провал “колективного Заходу” в політиці стосовно Афганістану.

“Це урок і для України. Мусимо зробити висновок із подій в Афганістані і зрозуміти, що ніхто українську армію, українську освіту, українську охорону здоров’я без нас самих не збудує – доведено Афганістаном”, – зазначив Микола Томенко.

Щодо подій у Києві, то тут, за словами політика, відкрився “другий фронт” війни Офісу Президента проти команди Кличка. І ця серйозна війна, вважає Микола Томенко, може завершитися або рішенням РНБО про можливе призначення нового керівника Київської міської держадміністрації, або подальшою системною атакаю правоохоронних органів на Кличка.

“Корупційна модель управління Києва через сотні комунальних підприємств, які приносять лише збиток і є “прокладкою” для корупційних схем, треба зруйнувати. І зруйнувати її треба не ситуативно-політично, бо ОП не подобається Кличко, а так, щоби в усіх містах, не мери керують, вони розуміли, щоб бюджет – не їхня кишеня, а гроші платників податків”, – зазначив Микола Томенко.

Перемогою тижня політик назвав приїзд тексту Конституції Пилипа Орлика 1710 року в Україну і її демонстрація в Софії Київській з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Детальніше – за посиланням: