Для Шевченківського національного заповідника в Каневі створять аудіогіди

20 Серпня 2021 09:17

Для Шевченківського національного заповідника, що у Каневі на Черкащині, створять аудіогіди. Про це повідомила директорка заповідника Валентина Коваленко.

З її слів, Шевченківський заповідник втрапив до 30-ки музеїв, для яких створять аудіогіди українською та англійською мовами. Відповідний меморандум підписали Міністерство культури та Державне агентство з розвитку туризму з приватним медіасервісом Megogo.

“Оскільки у нас в області похований Тарас Шевченко, і його могила для багатьох цікава, ми потрапили в перелік тридцяти заповідників, для яких будуть виготовлені аудіогіди. Наші відвідувачі зможуть відкрити додаток на своєму смартфоні й прослухати цікаву інформацію, записану професійними акторами. Ці матеріали будуть презентувати музей та людей, які творили історію Тарасової гори”, – розповіла Валентина Коваленко.

З її слів, ці записи можна буде прослухати не тільки безпосередньо в музеї, а й будь-де, якщо є доступ в інтернет:

“Це дуже хороша промоція для нас. Ці аудіозаписи будуть записані так, щоб заінтригувати та зацікавити людину, щоб вона приїхала, наприклад, у музей Шевченка, музей народного декоративного мистецтва, історичний музей, “Тарасову світлицю”. Є надія, що це стане хорошим поштовхом для розвитку нашого заповідника і дозволить залучати відвідувачів з різних куточків країни й світу”.

Валентина Коваленко зазначила, що аудіозаписи з’являться у додатку до нового року.

Аудіогіди створять також для Гетьманської резиденціїв Чигирині, Національного музею історії України, Збаразького замку, Шевченківського національного заповідника, музею в Опішні Полтавської області, Національного музею космонавтики в Житомирі ін.