Черкаську родину, де помер хлопчик унаслідок ненадання медичної допомоги, не ставитимуть на облік

6 Вересня 2021 18:00

Служба в справах дітей Черкаської міської ради обстежила квартиру, де живе родина Лясових. За фактом перевірки підстав для взяття на облік сім’ї, що перебуває в складних життєвих обставинах, не виявили. Про це виданню  розповіла начальниця служби в справах дітей Черкаської міської ради Світлана Шишлюк.

Жителі Черкас почали зносити лампадки, квіти та іграшки до місця, де 7-річний Андрій Лясов отримав жахливі травми. Сталося це біля будинку дідуся та бабусі хлопчика, поблизу Дитячого парку в Черкасах. Фото provce.ck.ua

«Ми були вдома, обстежували умови проживання. Там чотирьохкімнатна квартира, для кожної дитини виділена окрема кімната з усіма необхідними меблями та обладнанням. Ми не можемо сказати, що дітьми там не займалися», — зазначила Шишлюк.

За її словами, ніякої негативної інформації про цю родину раніше не надходило. Андрій — син матері від першого шлюбу. У цій родині він не був всиновленим чи прийомним, дитині просто змінили прізвище. Меншій сестричці хлопчика три роки, вона ще не відвідує садок. Андрій лише закінчив перший клас. У школі про нього також відгукуються позитивно.

«Школа надала позитивну характеристику і на дитину, і на сім’ю. Вони написали, що мама дуже турботлива, цікавилася дитиною, постійно приходила до школи. Жодної інформації, яка би могла насторожити, не було».

5 вересня скалічений 7-річний хлопчик помер у лікарні так і не прийшовши до тями. Після смерті хлопчика із сім’єю працюватиме служба в справах дітей та Центр соціальних служб для того, щоб «допомогти сім’ї вийти із кризової ситуації.

«На юридичний облік ми їх не ставимо, бо для цього немає підстав», — зауважила Світлана Шишлюк.

Джерело: ВиЧерпно