До будівництва 10-поверхової “церкви” у столиці причетний черкаський нардеп

9 Вересня 2021 13:32

Біля станції метро “Славутич” у Києві планують побудувати десятиповерховий “храмовий комплекс” з апартаментами. Державна архітектурно-будівельна інспекція України 31 серпня видала ТОВ “Столичний актив” дозвіл на будівництво багатофункціонального храмового комплексу на вул. Зарічна, 45 у Дарницькому районі Києва. Про це свідчать дані Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, інформує видання “Наші гроші”.

Цей об’єкт із назвою “багатофункціональний храмовий комплекс” матиме щонайменше 10 поверхів. Він включатиме 176 апартаментів.

Відзначимо, що у Києві під виглядом багатофункціональних комплексів часто будуються житлові, а квартири продають як апартаменти.

Будівництво заплановане на ділянці площею 1,07 га, що знаходиться в зоні охоронюваного ландшафту.

Містобудівні умови та обмеження для проектування “багатофункціонального храмового комплексу” на вул. Зарічній, 45 Департамент архітектури КМДА видав замовнику будівництва – ТОВ “Столичний актив” у грудні 2020 року.

Керівником і власником ТОВ “Столичний актив” є Віта Камаєва. Вона також є керівником ТОВ “Статус Буд-Прайм”, яке є замовником будівництва ЖК Podil Plaza & Residence на вул. Глибочицькій, 73-79, девелопером якого є Status Group. Власником цього торгового знаку є ТОВ “Компанія “Статус Групп”, власником якої до обрання в парламент був Андрій Стріхарський – нині народний депутат від партії “Слуга народу” по 196 виборчому округу.

Заявником на отримання торгового знаку Status Group було ТОВ «Статус Буд-Плюс», керівником якого у 2017-2018 роках був Валерій Камаєв. Він же є керівником і власником ТОВ «Статус Буд-2» – генпідрядника будівництва «багатофункціонального храмового комплексу» на вул. Зарічна, 45.

На Віту Камаєву у 2012 році було переоформлене ТОВ «Укрпроектреконструкція» (нині вже ліквідоване), яким володів Стріхарський. Крім того, за даними Youcontrol, вона у 2016-2020 рр була співвласником ОК «ЖБК «Березнякижитлобуд» (теж вже ліквідоване) разом із Раїсою Стріхарською.