Черкаська школярка, яка використала для корпусу ракети нестандартний матеріал – серед найкращих ракетомоделістів України

16 Вересня 2021 15:37

У Києві на базі Українського державного центру позашкільної освіти завершився фінальний етап Всеукраїнської виставки науково-технічної творчості учнівської молоді “Наш пошук і творчість – тобі, Україно!”.

За напрямком спортивного ракетомоделювання була відзначена розробка вихованки міської станції юних техніків із Черкас Софії Жикуліної,яка зайняла ІІ місце. Разом із керівником гуртка Ю.Королем вона реалізувала ідею виготовлення пластикового корпусу ракети класу S-9-A з ротуючою системою спасіння, що вирізнялась нестандартними матеріалами. Про це повідомляють у департаменті освіти і гуманітарної політики міськради.

Заклади позашкільної освіти з усіх куточків нашої держави представили на згаданій виставці 411 робіт у п’яти розділах: “Прилади та обладнання”, “Ігри та іграшки з елементами техніки”, “Техніка майбутнього”, “Спортивно-технічне моделювання” та “Архітектура та будівництво”.