„Україна – країна найсильніших людей”: на Черкащині спортивним святом відзначать 150-річчя Піддубного

16 Вересня 2021 11:50

8 жовтня 2021 року — 150 річниця з дня народження Івана Максимовича Піддубного. З огляду на такий поважний ювілей, в Україні відбувається низка заходів з цієї нагоди.

Фонд Миколи Томенко „Рідна країна” та дитячо-оздоровчий центр „Дахнівська Січ” запрошує взяти участь у спортивному фестивалі „Україна – країна найсильніших людей”. Захід проводиться за підтримки Національного олімпійського комітету України та відбудеться поблизу міста Черкаси 18 вересня 2021 року о 10.00 в с. Свидівок, вул. Дахнівська, 36.

 

Іван Піддубний народився на Черкащині, він шість разів був чемпіоном світу з боротьби і 25 років поспіль залишався непереможним борцем у світі. „Чемпіон чемпіонів” – так називали Івана Піддубного у тогочасній пресі.

Фондом Миколи Томенка „Рідна країна” у 2011 році, в рік 140-річчя Піддубного, було організовано і проведено перший такий спортивний фестиваль у Києві на Мамаєвій Слободі.

Цьогоріч запрошені знамениті спортсмени із різних видів спорту та будуть проведені змагання з волейболу, баскетболу, скіпінгу та настільного тенісу.

Для молоді та всіх охочих будуть проведені майстер-класи з боротьби на силових видів спорту. Своїми вміннями на майстер-класі з перетягування канату поділиться капітан команди „Атланти” (чемпіон України з перетягування канату) Артем Цибровський.

Десятиразовий чемпіон України, чемпіон світу 2008 року з гирьового спорту Віталій Андріяш покаже свою майстерність та навчатиме гирьовиків-початківців.

Бронзовий призер Чемпіонату України з важкої атлетики серед чоловіків Іван Кузьмич проведе майстер-клас із цього силового виду спорту.

А учасник чотирьох Олімпіад, призер багатьох етапів Кубку світу та Чемпіонатів Європи В’ячеслав Деркач – майстер-клас із біатлону.

facebook.com/Микола Томенко

А також: просвітницька складова — презентація «Календаря-2021» у вигляді книжкових закладок з цікавими фактами про життя і досягнення Івана Піддубного для школярів, студентів та всіх, хто цікавиться правдивою українською історією.

Запрошуємо всіх охочих!

P.S. Захід – аполітичний, проводиться під егідою Національного олімпійського комітету України, відтак організатори просять не поширювати на ньому політичної та виборчої агітації.