Резонансне вбивство в центрі Черкас: поліція відкрила кримінальне провадження

22 Вересня 2021 12:30

Сьогодні вранці в центрі Черкас сталася стрілянина. Як пише видання “Про все”, за попередньою інформацією, в кафе “Львівська майстерня шоколаду” виник конфлікт між представниками кримінального угрупування.

Один із двох постраждалих помер у лікарні від вогнепальних поранень. Журналісти пишуть, що вогнепальне поранення отримав Михайло Козлов, якого пов’язують з діяльністю кримінальних угрупувань у місті Черкаси. Особа, яка відкрила стрілянину та поранила чоловіка, зникла з місця події.

Михайло Козлов є співзасновником ГО “Організований захист громадян”, яку минулого року СБУ перевірялона предмет тероризму, нагадує “Кропива”. До речі, тоді огляд автівки з красномовним державним номерним знаком “ОZG” здійснювали поблизу кав’ярні ЛМШ.

Відео “Антени”:

Після цього неподалік Долини троянд виявили залишки спаленого авто Шкода Фабія з автоматом усередині, повідомляє  18000.

 

У Головному управлінні Національної поліції в Черкаській області зазначають, що за фактом вбивства поліція відкрила кримінальне провадження. на місці події працює слідчо-оперативна група. В області введено оперативний план.

Офіційний коментар правоохоронців:

“Сьогодні до Черкаського районного управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину на вулиці Байди Вишневецького. Невідомий чоловік здійснив постріли з невстановленої автоматичної зброї та поранив іншого чоловіка. Після цього зловмисник зник з місця події на автомобілі Skoda у невідомому напрямку. З метою затримання правопорушника на території міста Черкаси та області введено в дію оперативний план “Сирена”. Місцезнаходження зловмисника встановлюється.

Пораненого чоловіка було доставлено до Третьої міської лікарні, де від отриманих травм він помер.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Слідство триває”.