Черкащанин отримає з фонду Президента 100 тис грн премії за призове місце на Міжнародній олімпіаді з хімії

27 Вересня 2021 08:22

Цьогорічний випускник Першої міської гімназії Черкас Олександр Запорожець отримає премію з фонду Президента України як “срібний” призер 55-ої Міжнародної олімпіади з хімії та за найвищий результат в команді України. Про це інформують у департаменті освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради.

 Повідомляється, що 15 вересня на засіданні Уряду схвалено постанову № 959 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”.

Відтепер, щорічно переможці міжнародних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії отримуватимуть премії Президента України у розмірі 100 тис. гривень. А учасники ЗНО з найвищими результатами – стипендії Президента України (виплачуватимуться щомісячно протягом року у розмірі 10 тис. грн).

Олександр Запорожець зацікавився хімією з 7 класу і практично щороку був призером міських, обласних та Всеукраїнських олімпіад, а зараз є студентом Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка.