Отруїтися можна і їстівніми грибами. Це правда. Про ризик отруєння навіть хорошими їстівними грибами говорять у двох випадках: коли вживають у їжу старі плодові тіла грибів. У них накопичуються токсичні продукти розкладання. Інший – коли гриби збирають на забруднених територіях.
Правду і міфи про лісові гриби розповіли у своєму просвітницькому відео науковці з Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького кандидат біологічних наук Олександр Спрягайло та кандидатка сільськогосподарських наук Оксана Спрягайло.
Які отруйні гриби найпідступніші? Який спосіб дозволяє ГАРАНТОВАНО відрізняти їстівні гриби від отруйних? Як убезпечитись від грибних токсинів? Які гриби не містять токсинів, але можуть убити? Детальніше – у відео: