Соснівку знову хочуть забудувати багатоповерхівками

8 Жовтня 2021 20:27

Приватне підприємство “Міськобуд-плюс” наприкінці вересня подало до Черкаської міської ради заяви на отримання містобудівних та обмежень на зведення п’яти 15-ти метрових “будинків відпочинку готельного типу”. Йдеться про скандальну ділянку на території так званої дачі Андрєєва, розташованої на вулиці Менделєєва, 4, пише видання “18000”.

ілюстрація Громадське ТБ

Ця земельна ділянка належить Черкаській міській раді та перебуває в оренді потенційного забудовника з 2016 року. Тоді ж були спроби звести там житловий комплекс, втім після піднятого скандалу та громадських слухань забудовники відмовились.

На той момент керівником підприємства був Олександр Олененко, обраний у 2020 році депутатом обласної ради від партії “ОПЗЖ”. Його однопартієця Людмила Сущенко напередодні виграла конкурс на посаду керівника комунального підприємства “Готель “Дніпро”” та призначена на посаду виконуючої обов’язки. Саме готелю “Дніпро” належить нерухомість, розташована на відповідній земельній ділянці, і яка також перебуває у оренді “Міськбуд-плюс”. Чи планується знесення відповідного об’єкту для будівництва – невідомо.

Журналісти намагались взяти коментар у директорки підприємства Галини Галаган, втім вона попросила зателефонувати пізніше. Заступник голови обласної ради Володимир Доманський, обраний від партії “ОПЗЖ”, повідомив, що про майбутнє можливе будівництво йому нічого невідомо, як і про наміри орендаря щодо майбутнього дачі Андрєєва. Та він зазначив, що нині розробляється програма обласної ради, яка дозволить реалізовувати непрофільні активи. Очевидно, йдеться про нерухомість КП “Готель “Дніпро””.

Водночас профільний заступник міського голови Черкас Віктор Беззубенко у коментарі “18000” підтвердив, що справді надійшли заяви на зведення каскаду багатоповерхових “будинків відпочинку готельного типу”. Документи надійшли в супроводі рішення Апеляційного суду, яким чиновники зобов’язані видати містобудівні умови та обмеження. Нині юристи департаменту архітектури та містобудування вивчають ці документи.

Видання хотіло отримати коментар від директорки комунального підприємства Людмили Сущенко, втім вона спочатку повідомила, що перебуває “на нараді”, після чого заблокувала телефон журналіста.