В історичному Трахтемирові з’явився козацький хрест

16 Жовтня 2021 21:00

Сьогодні у давній гетьманській столиці Трахтемирові на Канівщині з’явився хрест. У такий спосіб організатори встановлення вирішили вшанували славне минуле Трахтемирова та козаків.

“Вшанували славне і героїчне козацтво Трахтемирова! Сьогодні, як і обіцяли, ми встановили козацький хрест на славній землі Трахтемирова. Нагадую, що наша команда”Рідної країни” останні роки опікується історичним Трахтемировим. Ми встановили тут інформаційні покажчики, упорядкували дорогу до козацького цвинтаря… Нині тут появився козацький хрест во славу Трахтемирова – знаменитого міста землі козацької”, – повідомив засновник фонду “Рідна країна” Микола Томенко.

Відкриваючи хреста, Микола Томенко наголосив, що важливо наступного, 2022 року, пошанувати 400-річчя пам’яті Великого Гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного. Саме з Трахтемирова у 1618 році Сагайдачний вирушив у похід на Москву.

Микола Томенко також висловив подяку Валерію Гутніку, Олегу Петриченку, Олегу Фоломєєву, Олександру Тищенку, Віталію Пустовіту, Сергію Нікітіну за допомогу та підтримку нашої української справи. А також – Борису Скребцову, Сергію Хоменку, Володимиру Гресю, Сергію Кваші, Юрію Бойко, Сергію Ткачуку, Володимиру Гонському.

“Для “друзів” і скептиків: цей та всі інші наші проекти робимо без ЖОДНОЇ БЮДЖЕТНОЇ ГРИВНІ. Бо ми – українці й це – наша земля, наша історія і наші герої. Усі без винятку ОЛІГАРХІЧНІ канали повідомили нам, що всі там ваші Сагайдачні та інші Гетьмани – їм “НЕ ИНТЕРЕСНЫ”, – додав очільник “Рідної країни”.