В ОПОРІ зазначають, що візит Зеленського до Золотоноші має ознаки адмінресурсу

20 Жовтня 2021 18:44

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський відвідав Черкащину. Разом із ним на низці заходів був присутній і кандидат від партії «Слуга народу» на довиборах в окрузі № 197, чинний міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський.

president.gov.ua

Хоча прямої агітації не відбувалося, а сам візит Президента був представлений як робоча поїздка, така ситуація має ознаки застосування адміністративного ресурсу, коментують у Громадянській мережі ОПОРА.

Кандидат був присутній поруч із Президентом на прес-брифінгу для ЗМІ. Спільні фото із ревізії критого басейну в Золотоноші опубліковані на сайті Президента.

До речі, під час прес-брифінгу журналістка Суспільного запитала у Президента, чи пов’язаний його візит із виборами в 197 окрузі. На що він відповів, що ціль визіту – огляд інфраструктурних об’єктів та реалізації програми «Велике будівництво» в регіоні. Візити планувалися ще навесні та влітку, однак були перенесені через низку обставин: «Мій візит пов’язаний із тим, що я іноді приїжджаю в ті чи інші регіони, коли готовий проєкт. Наприклад, Шевченківський HUB ми чекали в травні, так хотіли його побудувати. Я планував приїхати у травні. Все хотілось зробити раніше, зокрема, через ковід були перенесені події,» – сказав Зеленський.

«Візит президента України до області припав у період виборчого процесу і в час – 20 жовтня, коли партія «Слуга народу» є повноцінним учасником виборчого процесу, адже має свого висуванця на виборах в 197 виборчому окрузі», — зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Черкаській області Захар Колісніченко.

Нагадаємо, що і Канів, і Золотоноша входять до меж 197 виборчого округу, де 31 жовтня відбудуться проміжні вибори народного депутата України.