Лише в одній школі Черкас вакциновано 100% працівників

26 Жовтня 2021 19:06

Ілюстрація REUTERS

Наразі у місті Черкаси лише в одній школі вакциновано 100% працівників – у ЗОШ І-ІІІ ступенів №8. Про це повідомила заступниця міського голови Анастасія Чубіна, інформує “Вичерпно”.

Рівень вакцинації у переважної більшості інших шкіл становить від 81 до 99%.

Нагадаємо, з 8 листопада невакцинованих освітян відсторонять від роботи. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України від 20 жовтня 2021 р. № 1096.

Документом доручається керівникам державних органів, керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити відсторонення від роботи (виконання робіт) працівників та державних службовців, обов’язковість профілактичних щеплень проти СOVID-19 яких визначена переліком та які відмовляються або ухиляються від проведення таких обов’язкових профілактичних щеплень проти СOVID-19.

На час такого відсторонення оплата праці працівників та державних службовців здійснюється з урахуванням частини першої статті 94 Кодексу законів про працю України, частини першої статті 1 Закону України “Про оплату праці” та частини третьої статті 5 Закону України “Про державну службу”.