Найближчими днями прогнозують зміну погоди

1 Листопада 2021 13:16

Стартував листопад – пора пізньої осені, холодний місяць у туманах, який скидає останні листки. Темними та холодними здаються оголені дерева. Купчасті хмари на небі змінила сіра плівка. Осінь помітно віддає свої права зимі.

Як будуть розвиватися погодні процеси в останньому місяці осені, розповіли в Черкаському обласному гідрометеоцентрі. За прогнозом синоптиків, антициклон ROSAMUNDE, який тривалий час зумовлював на Черкащині бездощовий період, вже поступається місцем атлантичним та південним циклонам, тому погода змінюється.

2-3 листопада атмосферні фронти з півдня принесуть у наш регіон різної інтенсивності на фоні посиленого вітру південних румбів. Впродовж доби температурний фон 5-10º.

4-5 листопада, в теплому секторі циклону без суттєвих опадів, незважаючи на вітер та нічні тумани температура вдень підвищиться до 10-15º тепла, вночі 5-10º тепла.

За попередніми оцінками, після відносно стабільного початку листопада, у середині місяця прогнозують «битву сезонів», коли наш регіон охопить арктичне вторгнення. При цьому температурний режим може навіть відповідати грудню…